Diverse inspirerende sprekers hebben tijdens MNL15 op 24 september een workshop  verzorgd. Hieronder een korte introductie van de invulling van afgelopen editie:

Anne Christine Witte, Joyce Hardeman, Koen Linders, Rachella Martina, Sandra Jacobs, Steven van der Burg en Tonny Bos – EHBO: Eerste Hulp bij Ondernemen
Heb je behoefte aan een klankbord of sparringpartner?
Heb je een vraag waar je niet mee verder komt?
Schroom niet en bezoek ons inloop spreekuur. Onze experts zitten klaar om vanuit hun expertise, kunde en ervaring antwoord op jouw vragen te geven.
www.EersteHulpBijOndernemen.biz

Marije Nie, Lucas Dols, Ad van Roosmalen en Hildegonde Mostert –
Durf jij de verandering te zijn?
De veranderingen die zich maatschappelijk aandienen worden positief bekrachtigd door de mensen die die verandering durven te zijn. Het aangaan van het onbekende, de onzekerheid en het niet-weten is hiervoor een voorwaarde. In de kunsten zijn werkvormen en inzichten ontwikkeld die het omgaan met het onbekende ondersteunen. Doe je mee?

Hildegonde Mostert  & Renée Bruystens – Ben jij op tijd klaar voor de betere tijden?Jarenlang hebben we  met de handrem op gereden. Gelukkig gaat het nu beter.
Klaar om de handrem weer los te laten en te versnellen?  Heb je alle aspecten voor ogen die de versnelling  helpen realiseren? Neem deel aan deze meeting of minds:  hoe veerkracht en slagkracht het verschil gaan maken!
www.prcl.nl | @Hildegonde_M | @ReneeBruystens

Jacob Jan Voerman – Ontmoet je innerlijke fanMNL15-5126

Als jij de fantasie hebt om een innerlijke criticus van alles en nog wat in je oor te laten fluisteren, dan heb je ook een innerlijke fan. Hij of zij doet niet anders dan jou aanmoedigen en ondersteunen. Ga mee op reis naar binnen om je innerlijke fan te ontmoeten.

www.jacobjanvoerman.nl | @jjvoerman | /jjvoerman

 

Bart Heijting – Meditatie: uw weg naar succes!MNL15-5029

Ontdek het geheim van Google, Nike en Apple. Leer hoe meditatie u en uw bedrijf kan boosten. Alle vooroordelen over meditatie worden van tafel geveegd en vervangen door praktische en effectieve tools die focus, veerkracht en drive creëren voor uzelf en uw organisatie. Ervaar het zelf.

www.liverewired.nl | @liverewired/LiveRewired

 

Lucinda Douglas – Strek je uit naar je hoogste gaveMNL15-5067

Je kunt maar in één ding volledig goed zijn. Je wilt jezelf het liefst met één ding succesvol profileren. Dat kan. Als mens zijn wij voor 99% identiek maar die ene 1% maakt het verschil. The One Thing. Ik help je jouw One Thing ontdekken. Reik naar je hoogste gave.

www.clientsforclients.nl | @LucindaDouglas | /lucinda.douglas.92

 

MNL15-5037Sandra Jacobs – van dromen naar DOEN!

Wie leeft, die droomt. Maar wie zijn dromen uitvoert leeft pas echt!
Ga mee op weg, ontdek jouw droom, ervaar de vrijheid en zet jouw eerste stap om die droom waar te maken. Het is makkelijker dan je denkt, het is slechts een kwestie van doen. Van dromen naar DOEN.

www.devrijevrouw.com | www.droomacademie.nl | @sandramejacobs | /devrijevrouw

MNL15-5058Michiel van der Linden – Sneller-Fit

Sneller-Fit geeft verschillende trainingen en lifestyleadvies voor iedereen wie zich fitter
wil  voelen. De trainingen worden gegeven in de buitenlucht. Sneller-Fit biedt een compleet pakket van personal training, duo training, small group training en groepstrainingen. We werken in de frisse buitenlucht. Als je wilt, geef ik een training aan huis.

www.sneller-fit.nl |  @snellerfit | /SnellerFit

MNL15-5132Pep Degens – 2 Opgaven in je leven

In deze workshop krijg je zicht op DE 2 opgaven die je altijd in je leven zult tegenkomen, waarheen je dan ook op weg bent. Of kom ze je misschien ook of juist dan tegen als je nergens naar op weg blijkt te zijn? Een prikkelende workshop van toptrainer en schrijver Pep Degens die je ook na vandaag zal bijblijven…

www.zekerbijpep.nl | /Zekerbijpep

 

MNL15-5082Rob Marrevee – Daag jezelf uit!

In deze workshop ga je aan de slag met datgene wat je heel graag zou willen, maar nog niet doet. Je kijkt naar wat je belemmert en gaat actief op zoek naar een doorbraak in je gedrag.

www.robmarrevee.nl en www.mijnbedrijfdraaitdoor.nl | @RobMarrevee | /rob.marrevee

 

MNL15-5104Frans de Kok – Multitasken (of juist niet)

De (analoge) managementgame “Taskhopping” laat de aanwezigen de (negatieve) effecten van multitasken ervaren; óók interessant voor vrouwen. Na een korte introductie over Critical Chain Project Management ervaren de aanwezigen met de ‘domino-steen-game’ hoe projecten succesvol – binnen tijd en geld – zijn af te ronden.

www.pamacee.nl | @frans_de_kok | /fransde.kok.7

 

MNL15-5107Rachella Martina – Bloggen: de 7 stappen naar blogsucces

Rachella Martina is blogcoach en oprichter van Blogger Community Nederland. Zij weet als geen ander hoe je van je blog een goed verdienmodel  maakt. Je hoeft geen tekstschrijver te zijn om resultaat te halen uit je zakelijke blog. Je hebt alleen de juiste formule nodig.  Rachella helpt je daarmee.

www.rachellamartina.nl | @rachellamartina | /rachellamartina

 

Magda Bannink – Vrije ZadenMNL15-5043

VRIJE ZADEN gaat over vrijheid en groeien. Ontdek in deze workshop de Waarde van Geld. De Waarde van ons Plantenrijk. En wat dit te maken heeft met de Waarde van jouw Talenten?! Neem mee je Hoofd, Lichaam en Zin.

www.samenspel-natuurlijk.nl |  @MagdaBannink | /samenspel-natuurlijk


Martijn Meima – Intuïtief Ondernemen, moeiteloos succesvolMNL15-5049

Martijn Meima laat je tijdens deze workshop ervaren hoe jij je intuïtie zakelijk kunt inzetten. Door de oefeningen ga je na de workshop naar huis met intuïtieve antwoorden op je bedrijfsmatige vragen, energie, doorleefd inzicht over hoe intuïtie werkt en contact op een diep niveau met de andere deelnemers.

www.intuitiefondernemen.nl | @martijnmeima | /intuitiefondernemen

 

Winny Bos – SchrijfcaféMNL15-5153

Wil jij een inspirerende reis naar jezelf?  Wil je dit samen met anderen beleven? Wil je dit samen en niet alleen? Kom dan schrijven, lezen en luisteren in het Schrijfcafé.

Met speelse opdrachten ga jij ervaren, beleven en vinden. Je hoort jouw verhaal en die van de ander.​

www.naarhartenlust.nl | @winnybos | /naarhartenlust

 

Wanda Dijkstra – Zet armoedebestrijding op z’n kop! MNL15-5169

Zet jouw creatieve denkkracht in voor armoedebestrijding en maak kans op een investering van het Sociaal Fonds Amersfoort. Al eeuwenlang pakken we armoede ongeveer op dezelfde manier aan. Maar is dat de meest effectieve en meest wenselijke manier? Is er niets anders te verzinnen? Doe mee aan deze dorpspleinsessie.

www.sociaalfondsamersfoort.nl  en www.pactsamsam.nl @wandadijkstra

 

Sandra Barth en Mirjam Gaasterland – Peer! Serendipity-experiencesandraenmirjam

Sandra Barth en Mirjam Gaasterland (eigenaren en facilitators bij Peer!, een Seats2meet locatie) faciliteren in hun locatie serendipiteit (onverwacht relevante ontmoetingen). Dat gebeurt o.a. via het online platform  Seats2meet Connect, maar ook fysiek worden in de locatie deze ontmoetingen dagelijks gefaciliteerd. Neem deel aan deze workshop en ervaar wat serendipiteit voor jou kan betekenen!

www.peer033.nl | @Peer033 | /PeerAmersfoortNoord

Hanneke van der Meer – Ondernemen op eigen wijzehannekevierkant

Ondernemen kun je doen zoals het ‘hoort’, maar succesvol ondernemen doe je zoals past bij jouw kwaliteiten. Maak het jezelf gemakkelijker en onderzoek hoe jij kan ondernemen op een persoonlijke en eigen wijze! In dit seminar maak je kennis met de 7Life Communicatiestijlen en onderzoeken we praktische toepassingen in ondernemerschap.

Hanneke van der Meer – SLIM ondernemen!

Het lijkt logisch: elke ondernemer wil slim ondernemen, maar wat betekent het voor jou? En hoe doe je dat?
We gaan met elkaar verkennen wat het betekent om ‘slim’ te ondernemen. Hanneke van der Meer vertelt over de visie die Stichting Discover! en zijzelf hebben op dit onderwerp.Je bent van harte welkom om jouw visie, en mogelijk praktische tips, ook op tafel te leggen om zo met en van elkaar te leren over slim ondernemen

www.meerenco.nl | www.7life.nl | /MeerenCo

joycevierkantJoyce Hardeman – Krachtige vragen stellen

Ervaar je hoe je een gesprek kunt sturen door de juiste vragen op het juiste moment te stellen. De vragen die je stelt, bepalen mede het antwoord dat je krijgt. Middels deze simpele gesprekstechniek verkrijg je meer informatie en ga je gerichter op je doel af.

@2CALL4YOU | /2CALL4YOU

 

sandraenjohanvierkantSandra Barth en Johan Visser – Bewust ondernemen, zin of onzin?

Sandra Barth (coördinator netwerk Bewust Amersfoort) en Johan Visser (OverDuurzaam) nemen je mee in de wereld van duurzaam, sociaal en bewust ondernemen.
Hoe kun je als ondernemer staande blijven in een duurzame maatschappij en er ook nog duurzaam (lange termijn) geld aan verdienen?

www.bewustamersfoort.nl @Bewust033 | /BewustAmersfoort

Dirk Kaan – De Kunst van het niet wetendirkvierkant

De kunst van het niet weten. Ik weet heel veel niet. Ik vond mezelf ook lange tijd dom. Nu blijkt mijn niet weten mijn kracht. Veel organisaties weten niet hoe ze de toekomst vorm moeten geven. Niet weten verstard en kan onzeker maken. Hoe zet je de kracht van niet weten in om de organisatie-toekomt vorm te geven?

www.stadslab033.nl | @dirkkaan033 | /dirk.kaan

 

Hayat Chidi – Klaar voor de start!hayatcierkant

Klaar voor de start! is een workshop voor studenten (en docenten) van het MBO en HBO om zich te orienteren voor de volgende stap na school. Ga je een vervolgopleiding volgen, stage lopen, werk zoeken of start je een eigen onderneming? Dat zijn allemaal vragen die behandeld worden door Hayat Chidi in de workshop, op een leuke en praktische manier. Er mag in de workshop ook gelachen worden!

www.jongdoen.nl | @jongdoen | /hayatchidi

Jessica de Ruijter – De waarde van sociale ondernemers voor Amersfoortjessicavierkant

Sociale ondernemingen ondernemen om de wereld te verbeteren. Deze interactieve sessie georganiseerd door StadsLAB033 en de gemeente gaan we in op;  wat is sociaal ondernemen, wat leveren ze op en hoe kunnen Amersfoortse sociale ondernemers hun impact vergroten en samen met de gemeente als bondgenoot meer maatschappelijke waarde creëren?

www.social-enterprise.nl en www.stadslab033.nl  | @JesdeRuijter | /StadsLAB033

Marcoen Hopstaken – Als je van niks weet, kan het nog van alles wordenmarcoenvierkant

In de workshop rekenen we af met de dynamiekparadox; het mechanisme dat mensen in tijden van onzekerheid en veel verandering terugvallen op het vertrouwde en daardoor juist minder dynamisch worden. En dat is nu juist de beweging de verkeerde kant op. In de actieve workshop concrete tools om met dat mechanisme om te gaan.

www.proversie.nl | @marcoenhop | /proversie

Sieta Kluin – Host2TransformSietaKluinvierkant

Host2Transform is een prachtige, krachtige en korte manier om mensen ontspannen,
open en enthousiast te krijgen, waarna we een oefening doen om te verbinden en
om kennis te delen. Het duurt slechts 20 min. Uit enquêtes is gebleken dat de
mensen zich na afloop meer open en verbonden voelen.

www.host2transform.com | @host2transform | /host2transform 


Patty Golsteijn – Cut the Crappattygolsteijn

“Life is really simple, but we insist on making it complicated.” – Confucius
En goddamn, wat maken we het onszelf moeilijk. Het is tijd om te kappen met al die onzinnige projecten, werkzaamheden die niets opleveren en relaties die alleen maar energie kosten.

www.pattygolsteijn.nl | @pattygolsteijn | /pattygolsteijnpage

 

Ron Verweij – Leer door de ogen van jou klant te kijken!ronverweij

Voor het aangaan van een verbinding met jou klant is het leren kijken vanuit jouw klant’s perspectief van groot belang. Ron is pionier in Service Design en Innovatie en geeft wat voorbeelden en handvatten om te achterhalen wat de vraag achter de vraag is en waarom klantbeleving bewierookt word op dit moment.

@ron-verweij

WEDER – Duurzaam zijn = Samen doen!

WEDERHet label WEDER staat voor ‘nieuwe waarde geven aan afgeschreven producten’. Maar wat is iets waard en hoe creëer je nieuwe waarde?  Door middel van praktijkvoorbeelden laten de ontwerpers van WEDER in deze interactieve sessie zien hoe producten tot stand zijn gekomen en hoe belangrijk het is om samen te werken en kennis te delen.

www.Weder.nu@WederNU | /Wederrecycledesign  

Pauline van Norden – Circulaire Economie

vannordenAan de hand van de case ‘circulaire inrichting Groene Huis’ kijken we naar de kansen die de circulaire economie biedt voor ondernemers. We bekijken deze case vanuit twee opzichten: vanuit de opdrachtgever de gemeente Amersfoort. En de opdrachtnemer: Stichting Discover! Kort geef ik wat achtergrondinformatie over het Groene Huis en over het traject van de nieuwbouw. Daarna zullen we ons focussen op het aanbestedings- en uitvoeringstraject en van de inrichting die op circulaire wijze is vormgegeven. Welke cruciale stappen zijn er in dit project genomen? Wat hebben we hiervan geleerd? En wat zijn hierin de aanbevelingen voor de toekomst?

http://www.amersfoort.nl/CNME.html 

Croqqer & StadsLAB033
Croqqer, de lokale buurtverbinder en StadsLAB033, de regionale verbinder van Overheid, Onderwijs en Ondernemers zullen op 24 September, tijdens MNL15 een bijzondere overeenkomst afsluiten met betrekking tot het Community Management voor de regio Amersfoort. In de St. Aegtenkapel is iedereen welkom om kennis te maken met Croqqer.