boeken Pep-5138

Pep Degens over de 2 opgaven die je altijd zult tegenkomen …

Velen van ons willen het liefste vleugels om te vliegen, in flow gaan doen wat ze het allerliefste doen. Waarom lukt dat in de praktijk maar weinigen? Dat is niet zozeer een gebrek aan durf, noch een overdosis “ja maar- gedrag” dat betrekking heeft op de toekomstige droom.

Het komt doordat we vergeten de 2 opgaven die we altijd zullen tegenkomen op goede wijze aan elkaar te verbinden: eerst wortelen, dan vliegen.
Wortelen doe je door achterom te kijken, je verleden aan te kijken en te zien wat je nog te doen staat om jezelf te zien, aanvaarden en op waarde te schatten. Als je geworteld bent in je eigen verleden, sta je in contact met je afkomst, talent, kracht, eigenwaarde en leef je in het ‘nu’ op een ijzersterke fundering .
Als je vergeet te wortelen, zal je gedrag vervuild zijn met verouderde overlevingsmechanismen, kind-copingstijlen en gedachtenpatronen die je nooit tot overbodig hebt verklaard en hebt vervangen door actuele, volwassen skills, gericht op je tweede opgave: je eigen toekomst vormgeven.
Als je wilt gaan vliegen, je eigen droom vormgeven zonder eerst grondig jezelf onder de loep te nemen, kom je niet ver. Je bouwt andermans droom, een luchtkasteel of een fata morgana. Je zult merken dat je eigen verleden je terughaalt door op de moeilijke momenten de fundering onder je weg te halen. Dat noemen we dan een crisis.
Gedegen wortelen kan natuurlijk ook een excuus zijn om nog niet te hoeven gaan vliegen…”ik ben er nog niet klaar voor.”
Te snel gaan vliegen kan weer en excuus zijn om niet naar jezelf te hoeven kijken.

Met welke technieken kun je jezelf wortelen, zodat je je vleugels uit kan slaan?
Hoe kom je erachter, waarheen je wilt vliegen?
Welke gevaren liggen op de loer, zodat de meesten van ons een gezellig leven leiden met kortdurende kickmomenten in plaats van een vervuld leven vol duurzaam geluk?

Deze en andere antwoorden geef ik mijn workshop en ook in mijn boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>